torstai 7. joulukuuta 2017

Viimesiä viedään

Torstai 7.12.

Eipä oo enään ollut kauheasti blogin päivittelyn arvoisia tapahtumia tällä reissulla, joten päätin tälläsen pikapäivityksen tehdä, jotta kaikki kuitenkin tietää missäpäin mennään ja mitä kaikkea on sattunut viime päivinä.

Gili Trawanganilla siis vierailtiin viikon verran. Tosi kiva pieni saari joka ei turhaan ole bilesaaren mainetta saanut. Hyvää ruokaa ja juomaa oli oikeastaan se reissu täynnä. Myös snorklausta harrastettiin jonkin verran, tässä muutama kuva siltä reissulta.




Tälläinen pieni merikäärmekkin nähtiin. Jälkeenpäin opittiin, että pisarakin tämän myrkkyä on riittävä tappamaan kolme ihmistä. Ne tulevat veteen vain saalistamaan, joten ihan hyvä ettei menty kovin lähelle ja jätettiin parin kuvan jälkeen rauhaan.




Gilin saarilta menimme vielä muutamaksi päiväksi Balille ja kävimme vilkaisemassa kaupungit Canggu ja Seminyak. Päivät menivät todella nopeasti näissä paikoissa.

Balilla teimme päätöksen tulla takaisin Phi Phin saarille, sillä täällä olimme nauttineet kivoimmat päivät ja tykkäämme pienistä paikoista kuten tämä. Täällä oppii tuntemaan paljon sekä paikallisia, että muitakin turisteja. Meillä myös kävi rahatilanne hieman tiukilla ja totesimme, että tämä on myös halvempi vaihtoehto.

Koska kyse on meistä, eihän tämäkään reissu olisi voinut sujua ilman mitään sattumuksia. Toisena iltana Phi Phillä menimme hieman juhlistamaan paluutamme ja illan aikana, joku oli vienyt Jasminin laukun. Valitettavasti laukussa oli hänen passinsa, sekä luotto- että pankkikortti, puhelin ja n. 1000 batin edestä käteistä. Passi näistä ehkä valitettavin. 
Seuraavana päivänä jouduimmekin menemään poliisiasemalle tekemään rikosilmoitusta. Poliisien kanssa kävimme vielä katsomassa paikkaa, jossa laukku oli viimeksi ollut tallessa. He kyselivät turvakameroista, joita ei tietenkään ollut. Kun mitään ei ollut enää tehtävissä, he pyysivät palaamaan seuraavana päivänä poliisiasemalle kysymään jos laukku olisi satuttu löytämään. 
Seuraavana aamuna kävimme poliisiasemalla, kun laukusta ei ollut kuulunut he kirjoittivat raportin, jolla Jasmin pystyisi passikopion avulla lentämään Bangkokiin Suomen lähetystöön hakemaan väliaikaista passia. 

Jasmin soitti ensin lähetystöön ja kysyi josko olisi mahdollista lähteä sinne vasta silloin, kun olemme menossa takaisin Suomeen. Tämä olisi onnistunut, mutta hetken mietinnän jälkeen Jasmin päätti lähteä jo maanantaina hoitamaan asiaa. 

Hän saapui maanantai iltana Bangkokiin ja oli menossa tiistaina jo aamusta lähetystöön. Aamulla kuitenkin selvisi, että 5.12. on edesmenneen kuninkaan syntymäpäivät, joten kaikki paikat olivat kiinni. Myös keskiviikkona 6.12. lähetystö olisi kiinni Suomen itsenäisyyspäivän takia. Tänään siis vihdoin ja viimein Jasmin pääsi hoitamaan näitä asioita loppuun ja pääsee huomenna takaisin meidän luoksemme Phi Phille.

Eilen katselimme Mintun kanssa Linnanjuhlia Yle Areenasta, jotta mekin saisimme olla mukana 100-vuotisen Suomen juhlinnassa.

Lauantaina menemmekin juhlistamaan minun synttäreitäni. Toivotaan, että silloin kaikki sujuisi parhaalla mahdollisella tavalla.

Tällä kertaa ei niin hirveästi kuvia ole, joten kiitokset vaan kaikille jotka jaksoivat näinkin paljon tekstiä lukea. Enää reilu viikko reissusta jäljellä niin mekin palaamme kotiin. 

Loppu aika täällä otetaan ihan vaan iisisti ja katsellaan mitä tapahtuu. Ei varmaan tuu enää blogipäivityksiäkään täältä päästä, ellei jotain suurta tapahdu.
Nähdään pian!

-Nelli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viimesiä viedään

Torstai 7.12. Eipä oo enään ollut kauheasti blogin päivittelyn arvoisia tapahtumia tällä reissulla, joten päätin tälläsen pikapäivityks...